Akadálymentesítés

previous arrow
next arrow
Slider

 

 

Akadálymentesítés

Professzionális akadálymentesítés automata ajtó rendszerekkel. Toló és szárnyas kivitel, akár küszöb nélkül is. Korszerű megoldások az akadálymentesítés problémáira.

Új és meglévő ajtók akadálymentesítése.

Minőségi akadálymentesítés igényes kivitelezéssel.

Az akadálymentesítés a fogyatékossággal élők számára teremt lehetőséget, így nem csak jogszabályi, de állampolgári kötelezettségünk is a lehetőségeinkhez mérten ezt megoldani. Az akadálymentesítés területén cégünk számtalan professzionális lehetőséget kínál. Figyelembe véve az igényeket és az adottságokat, minden esetben a lehető legjobb megoldást nyújtjuk.

Az akadálymentesítő eszközök közül a leggyakrabban igényelt a szintkülönbségek áthidalására vonatkozó berendezés. A szintkülönbség a pár centimétertől a több méteres magasságig bármi lehet, így az akadálymentesítő eszközök kialakítása is ennek megfelelően változik.

A legkisebb szintkülönbség áthidalására készült akadálymentesítő eszköz a rámpa. Ez egy leejtős sík lap, amelynek felülete csúszásmentes. Kivitele lehet fix vagy mobilis. Ez egy nagyon egyszerű eszköz, de segítségével mindössze néhány centiméteres szintkülönbség hidalható át.

A lépcsők mellé alkalmazható többféle megoldás is. Az emelőlap legfeljebb két méteres magasságig használható. Lényege, hogy egy sík lap, illetve a rajta elhelyezkedő kerekesszék a lifthez hasonlóan kerül felemelésre. Előnye az aránylag egyszerű telepíthetőség és kezelhetőség, illetve az, hogy nem számít felvonónak, liftnek. A felhasználhatóságát az áthidalható magasság és a telepítéshez szüksége hely szabja meg.

Szintén lépcsők mellé kerülhet a következő akadálymentesítő eszköz, a korlátlift. Ennek magassági megkötése nincs, ellenben nagyon komoly, egyedi tervezésű és kivitelezésű korlátot igényel. Ez biztosítja ugyanis a korlátlift tartó és mozgató alapját. Alkalmazható minden legalább 1,8 m szintkülönbség áthidalása esetén, meglévő lépcső mellett. A lépcsőfordulók sem jelentenek problémát a korlátliftnek, ellenben egy meglévő korlátlift áttelepítése egy másik helyre szinte megoldhatatlan az eltérő adottságok miatt.

Speciális akadálymentesítő eszközök

Mobilis akadálymentesítő eszköz a lépcsőn járó, vagy a hernyótalpas lépcsőn járó. Ennek lényege, hogy képes biztonságosan rögzíteni és megtartani a saját szerkezetével egy kerekesszéket a benne ülővel együtt, majd a gumi hernyótalpainak köszönhetően, egy másik ember irányítása mellett a lépcsőn fel vagy le mozgatni. A lépcsőn járó akadálymentesítő eszköz típusai között találunk összecsukható változatot is. Ez akár egy személyautó csomagtartójában is elfér. Az akkumulátoros működésnek köszönhetően pedig szinte bármikor és bárhol használható.

A szintkülönbségek akadálymentesítő eszközein kívül meg kell említeni az akadálymentesítő épületelemeket is. Ezek a fogyatékossággal élők számára a mindennapokat könnyítik meg. Ide tartozik az akadálymentes mellékhelyiség, a speciálisan kialakított berendezésekkel, kapaszkodókkal vagy az alacsony betekintésű tükörrel. A WC kagyló, illetve a mosdó kialakítása egyaránt alkalmas kell legyen, hogy az akadálymentesítési feladatát probléma nélkül tudja teljesíteni.

 

Termékeink

Automata ajtóAjtónyitóRozsdamentes ajtóGarázskapuIpari kapuRedőnykapuGyorskapu

 

CHIERU automata ajtó és kaputechnika

Minőségi automata ajtó, ajtónyitó, rozsdamentes ajtó, akadálymentesítés, garázskapu, ipari kapu, redőnykapu és gyorskapu megoldások. Professzionális automata ajtó és kaputechnika rendszerek hosszú távra. Kaputechnika kivitelezés, karbantartás és szerviz.

Hozzászólások lezárva.